Для гарного росту та рясного плодоношення огіркам потрібна помірна вологість. Полив має бути хоч нечастим, але рясна, щоб забезпечити проникнення вологи до самого коріння.

Перед цвітінням коли рослини матимуть 2 – 3 коліна необхідно провести підгортання. Засипані пухкою землею штамбики дають рослинам додаткові мочки, завдяки великій кількості яких батоги огірків стають більш плідними.

При висіві насіння на неродючому ґрунті, де зростання їх повільне і слабке, слід скористатися поливкою пташиним добривом, так рекомендує світ рослин.

Вода настояна на курячому посліді дуже стимулює ріст і плодючість рослин. Позитивний результат можна вже помітити після чотирьох поливів, а через десять поливів відрізнити рослини від рослин, які ростуть на добротних ґрунтах, стає неможливим.

Догляд за огірками

З появою в огірків першого дорослого листка можна приступати до поливання добривом, але на початку періоду цвітіння полив добривом потрібно припинити.

Для приготування настою використовують послід зібраний взимку, так як на час поливу воно буде проморожене і старе, що корисно для огірків. Якщо таке добриво відсутнє можна скористатися свіжим, але його заливають окропом і пропонують настояти тиждень на повітрі.

При досягненні батогів 7-8 колін з великим і добре розвиненим листям, пагони рослин здатні давати правильної та красивої форми огірки.

Якщо плодоношення огірків почалося на малих кущах з недостатньо розвиненим і дрібним листям зростання батогів зупиняється, а огірки виростають малими за розміром і набувають непривабливої ​​форми. Рекомендується зі слабких кущів, які мають батоги на 2-3 коліна біля земних огірків відривати для подальшого правильного розвитку куща.

Під час збирання врожаю категорично не можна перекладати батоги з одного місця на інше місце, а також перевертати їхнє інше положення, ніж вони ростуть. Такі маніпуляції з рослиною змушують його витрачати багато зусиль і сил, щоб повернути початкове положення листів до сонця. Внаслідок чого листя жовтіє, припиняється зростання зав’язей і втрачає свою плодючість або навіть не плодоносять.

Догляд за огірками

Розкішні батоги і рясне цвітіння ще не дає гарантії розвитку безлічі зав’язей. Відсутність зав’язей можна поправити прищипкою кінців батогів. Прищипка стимулює бічні листові пазухи, змушуючи давати зростання гілочок із зав’язями. Процедуру слід повторити за умови, що ви досягли бажаного результату.

На плодючість рослин великий вплив має умови при зимовому зберіганні. Насіння яке зберігалося сухому та теплому приміщенні виростаючи формують не довгі але плідні батоги. Плеті довгі, малоплідні, з безліччю пустоцвіту це наслідок зберігання насіння у сирому та холодному приміщенні.

Використання поливання пташиним добривом для насіння, що зберігалося в хороших умовах, ще більше збільшує плодючість, а для інших тільки зростання батогів і листків.

 Оставить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *